Terembérlés

Kis tárgyalótól a több száz fős bálteremig

A terembérlés iránti igény szinte minden vállalkozás életében felmerül, különböző gyakorisággal és különböző célból.

Az egyéni vállalkozók vagy induló cégek gyakran nem rendelkeznek saját irodával, hiszen ennek fenntartása nem éri meg nekik. Viszont az üzleti tárgyalásaik minden bizonnyal hatékonyabbak egy nyugodt tárgyalóban, mint egy zajos kávézóban. Számukra a tárgyaló bérlés jelentheti a legköltséghatékonyabb megoldást, kiegészítve esetleg alkalmi iroda vagy munkaállomás bérlésével.

négyfős körasztal egy kisméretű tárgyalóteremben

Az is előfordulhat, hogy a saját tárgyaló túl kicsi egy tervezett megbeszéléshez, esetleg az ügyfeleinktől nagyon távol van az irodánk, így jobban járnak a felek, ha valahol félúton találnak egy bérelhető tárgyalót. A tárgyaló elrendezését befolyásolja a résztvevők létszáma, illetve a tárgyalás témája. Két fős kis tárgyalóknál előfordul, hogy tárgyalóasztal helyett alacsony asztalka mellett, kényelmes fotelokban ülhetnek a felek - ez jellemző például a coaching célú szobákban. Tárgyalókban legjellemzőbb a „board room” elrendezés, mikor is egy szögletes asztal két oldalán foglalnak helyet a résztvevők. Bizonyos esetekben jelentősége lehet a körasztalnak. Van, hogy az U alakúan berendezett terem szolgálja legjobban az esemény célját.

nagy oktatóterem vetítővászonnal

Oktatóterem, illetve előadóterem még a nagyobb cégeknél sem mindig áll rendelkezésre, főleg, ha csak időnként van rá szükség. Saját szervezésű oktatásnál érdemes a kollégák számára autóval és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyszínt keresni, és persze a témától függően nagyon eltérő a technikai felszereltség igénye. A projektor, illetve kivetítő már nagyon sok oktatóteremben az alapfelszereltség része, de van, ahol külön kell érte fizetni. Bizonyos oktatótermekben akár minden egyes résztvevő saját, külön számítógépet kap - ez főképp olyan cégeknél fordul elő, akik saját maguk is tartanak informatikai tanfolyamokat. Az oktatótermek gyakran iskolapados elrendezésűek; frontális oktatás esetén szinte mindig. Van, hogy kis csoportokban kell végrehajtani feladatokat, ilyenkor ennek megfelelő berendezést szoktak kérni a terembérlők.

bálterem és rendezvényterem

Partnertalálkozókon a terembérlés során kiemelt jelentőségű, hogy nívós legyen a környezet, és nagyon nem mindegy, hogy milyen étellel-itallal vendégeljük meg a résztvevőket.

Partnertalálkozóra, vagy például egy cég kiemelten ünnepi eseményére lehetnek alkalmasak a legnagyobb rendezvénytermek, például báltermek. Az ilyen rendezvényeken gyakori az állófogadás.

Bármelyik típusú terem bérlésében tudunk segíteni - nézzen körül kínálatunkban, vagy forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Hogyan működik a terembérlés a gyakorlatban a Meety-nél?

Termet bérelni akár azonnali foglalással is lehet; ez főleg a kisebb tárgyalók bérlésénél jellemző megoldás. Ha tudja, mikor szeretne tárgyalni, már a főoldalon kiválaszthatja a megfelelő időpontot, és városonként-kerületenként rákereshet a szabad tárgyalótermekre.

Ha nem tudja, mikor tartaná a tárgyalást, csak azt, hogy melyik városban-kerületben, akkor az adott helyszínen ajánlott termek adatlapjain, a foglalási naptárban megtekintheti, hogy mikor szabad a terem, és elindíthatja a foglalást.

Minden terem-keresés során tovább szűrhetünk számos egyéb, számunkra fontos paraméter alapján.

Bizonyos termek bérlése csak előzetes időpont-egyeztetéssel lehetséges. Ilyenkor a Meety munkatársai közvetítenek a bérlő és a helyszíntulajdonos között.

Nagyobb rendezvényeknél a tapasztalatok alapján annyi az egyedi kérés és paraméter, hogy minden esetben egyedi ajánlatot kap a terembérlés iránt érdeklődő. Ilyenkor szintén a Meety munkatársai végzik az egyeztetést.

Hogyan történik a fizetés a terembérlés során? Mennyibe kerül a terembérlés?

A Meety-n szereplő terembérleti díjak minden esetben nettó árak.

A fizetés jelenleg banki átutalással történik, a foglalás a Meety bankszámlájára történő utalással válik véglegessé. A próbaüzem lezárása után lesz lehetőség egyéb módosokon is - például bankkártyával - fizetni.

Bérelhető termeinket Partnereink a publikusan elérhető áraikkal megegyező, vagy akár kedvezőbb áron kínálják a Meety felületen keresztül.

A legkisebb bérelhető tárgyalótermek akár már 1500 Ft/óra díjtól elérhetők, felső határ gyakorlatilag nincs. Az oktatótermek, rendezvénytermek, előadótermek ára nagyon sok paramétertől függ. A rendezvénytermek költségénél mindenképp fontos a catering a kérdése. Előfordulhat, hogy egy kedvezőbb árú terem nem tartalmazza pl. a projektort, vagy egyéb felszerelést, tehát ezeket mindenképp érdemes előre tisztázni, illetve a Meety felületén keresésnél szűrőkkel beállítani.

Mikor lehet átvenni a termeket, mennyivel korábban kell lefoglalni?

A termek átvételekor mindenképp számoljunk azzal, hogy számunkra ismeretlen helyre kell érkeznünk. Érdemes időt szánni a terem megkeresésére, ezért ne az utolsó pillanatban érkezzünk. Kisebb tárgyalóknál célszerű negyed órával előbb érkezni, nagyobb rendezvényeknél akár egy órával az esemény kezdete előtt is érdemes lehet megjelennie a szervezőnek. A foglalás idejébe számoljuk bele a résztvevők érkezésének, búcsúzásának idejét is.

A weboldalon szereplő termek naptárjában akár hónapokkal előre is foglalhatunk időpontot, azonban nagyon távoli foglalás esetén célszerű előzetesen egyeztetni az esetleges kellemetlenségek kiküszöbölésére. (Pl. tervezett festés, felújítás miatt zárva lehet a terem.)

A legtöbb kiadó Partner legalább egy napos felkészülési időt kér, de a kisebb tárgyalókat akár egy-két órán belül is elfoglalhatjuk.

A terembérlés speciális esete, amikor nem egy-egy alkalomra keres valaki termet, hanem tudja, hogy például minden héten szerdán délután szüksége lesz egy tárgyalóra. Az is gyakori, hogy a pontos időpont csak az adott tárgyalások előtt nem sokkal derül ki, de nagyjából kalkulálható, hogy havonta hány alkalommal lesz szükség tárgyalóteremre. Ezekben az esetekben érdemes egyedi ajánlatot kérni. Ha talál a kínálatunkban olyan tárgyalótermet, ahová szívesen járna rendszeresen, jelezze, ha nem, keressen minket elérhetőségeinken, és a kívánt paraméterek alapján keresünk Önnek való bérelhető termet!

Pénznem
  • HUF (Ft)
  • EUR (Eur)
Nyelv választás
  • HU
  • EN