Óradíjas iroda - alkalmi iroda

Az egyéni vállalkozók, induló vállalkozások számára sok esetben nem éri meg saját állandó irodát fenntartani, viszont a nyugodt és hatékony munkavégzéshez, főleg tárgyalópartnerek fogadásához nekik is szükségük van színvonalas irodai környezetre.  A "home office" előnyeinek felismerésével egyre több nagyobb, régóta működő cég is úgy dönt, hogy elég havi pár alkalommal összehozni a teljes csapatot vagy csak bizonyos alkalmakra bérelni munkaállomásokat a dolgozóknak.

Az alkalmi iroda vagy óradíjas iroda bérlése során nincs "üresjárat", nem kell fenntartási költséget fizetni azokra az időkre, amikor úgysem használnánk az irodát. Nem szükséges hosszú évekre szóló szerződéseket aláírni, "mobilabb" tud maradni a vállalkozás. Ha tervezhető, hogy mikor, milyen rendszerességgel és mennyi időre szeretnénk alkalmi irodát bérelni, valószínűleg az óradíjas iroda bérlés árához képest is kedvezményes díjat fizethetünk. Ha viszont nagyon változó, hogy mikor van szükségünk az irodai környezetre, egyértelműen az óradíjas iroda bérlés a legköltséghatékonyabb megoldás. Sok helyen bérletes rendszerben havi fix óraszámot "vásárolunk meg", amit aztán akkor használhatunk ki, amikor szeretnénk.

óradíjas iroda, alkalmi iroda

Ha a munkavállalók, vagy maga a cégvezető sokat utazik, szintén érdemes az útközben elérhető óradíjas irodák kínálatát feltérképezni. Rengeteg időt spórolhatunk, hatékonyabban tudunk dolgozni, ha két tárgyalás között egy nyugodt irodában végezhetjük el az összegyűlt adminisztrációs feladatot.

Szolgáltatások az óradíjas vagy alkalmi iroda bérlés során

Az óradíjas irodát, munkaállomásokat, alkalmi irodát kínáló cégek különböző szolgáltatásokat nyújtanak az irodahely mellé. Az ingyenes internet-elérés alapnak tekinthető. Szinte mindenhol van emellett fénymásolási, nyomtatási lehetőség. Kávé-tea-ásványvíz szintén hozzáférhető szokott lenni - változó, hogy ez "becsületkassza" alapon működik, esetleg tartalmazza a bérleti díj a fogyasztást.

Sok helyen az alkalmi iroda vagy munkaállomás mellett tárgyalókat is lehet bérelni, szintén óradíjas alapon.

alkalmi iroda - óradíjas tárgyaló

Az óradíjas iroda bérlés lényege, hogy valóban már egyetlen órára is bérelhető, de minél több ideig, minél sűrűbben, és főleg minél nagyobb rendszerességgel szeretnénk használni, annál kedvezőbb árat kaphatunk. A munkaállomásokat ugyanakkor sokszor egy napon belül korlátlan ideig használhatjuk, ha befizetjük a minimum bérleti díjat.

Az óradíjas iroda, alkalmi iroda, munkaállomás bérleti díjai

Az óradíjas iroda bérleti díját általában egy főre szokták meghatározni, és az a legolcsóbb, ha nem fix helyet bérel valaki, hanem mindig oda ül le például egy közösségi iroda "coworking" terében, ahol épp helyet talál. Napi 4.000-5.000 forintért biztosan találunk számunkra megfelelő munkaállomást, akár a fővárosban is (vidéken valamivel alacsonyabbak a díjak). A havidíjaknál, bérleteknél előre kalkulálhatunk, hogy hány napon vesszük majd igénybe a helyet - így egy-egy alkalom ára kedvezőbb.

Ha többen vagyunk, és szeretnénk saját irodahelyet a csapatnak, vagy felváltva használnák a kollégák a munkaállomásokat, arra érdemes egyedi ajánlatot kérni.

Pénznem
  • HUF (Ft)
  • EUR (Eur)
Nyelv választás
  • HU
  • EN