Mit kell tudnia a világításnak egy rendezvényteremben?

Rendezvényterem és rendezvényterem között óriási különbségek vannak - ezt nap mint nap tapasztaljuk. A termek világítása is nagyon változó; ahogy írásunkból kiderül, az a legideálisabb, ha rendezvényenként finomíthatóak a fények.

Partnerünk, a Kermann LED szakemberei szedték össze a legfontosabb tudnivalókat a rendezvénytermek világítástechnikájával kapcsolatban.

Matus Mónika, világítástechnikai szaktanácsadó:

Egy rendezvényteremben, konferencia helyszínen fontos kérdés, hogy van-e színpad, amit jobban meg kell világítani, vagy közvetítenek-e például tévés eseményeket, amihez nem elég egy általános megvilágítás. 

Azt is tudni kell, hogy étkeznek-e egy adott rendezvényhelyszínen, mert az étkezésre használt területeknek van egy szabványos megvilágítási szintje. És még ezen belül sem mindegy, hogy egy borvacsorát szerveznek, ahol kellemes, meleg, visszafogott fény lesz az ideális, vagy az előadások között étkeznek a résztvevők és erőteljesebb megvilágításra van szükség. 

Tehát, a fő kérdés, hogy mi a cél: hogy valamit ki lehessen emelni, vagy hogy legyen egy egyöntetű erősebb vagy gyengébb megvilágítás. 

Gál Tamás, kereskedelmi vezető:

A színhőmérsékletre is oda kell figyelni. Gyerekszobákban népszerű a meleg fény - ez nyugtató hatású. Viszont ugyanez egy meeting room-ban, ebéd után rettenetesen álmosító tud lenni. A borvacsoránál megint csak visszatérhetünk a meleg fényhez: sokkal hangulatosabbá teszi az ilyen típusú eseményt. 

Vannak ma már olyan technológiák, amivel a színhőmérséklet is változtatható, és a rendezvény típusához igazítható. Egy igazán jó rendezvényterem, ami prémium színvonalú kiszolgálást kíván biztosítani a partnereinek, az mind a fényerősségben, mind pedig a színhőmérsékletben tudja módosítani a fénytípust. 

De nagyon sok olyan rendezvényhelyszínt látunk, ahol már az is előrelépés lenne, ha a fénycsöves lámpatesteket lecserélnék, és nem megsárgult, ilyen-olyan fényforrásokat használnának...

Pénznem
  • HUF (Ft)
  • EUR (Eur)
Nyelv választás
  • HU
  • EN