Mire van szükség egy irodai konyhában?

Az iroda konyhája többféle funkciót is betölthet a cég méretétől, létszámától, profiljától függően. Van, ahol ez egyúttal az étkező, és egyfajta közösségi tér is. Ha a céghez sokszor érkeznek vendégek, és a költségvetés megengedi, jó, ha minél több mindennel tudjuk őket megkínálni.

A konyha berendezése

Minden konyhában szükség van mosogatóra és megfelelő méretű pultra, ahol - ha nem is a vasárnapi ebédet akarjuk megfőzni - elő tudunk készíteni ételeket-italokat, stb.

A hűtő is az alapfelszereltség része - a méret kiválasztásánál számoljunk vele, hogy a kollégák egy része szívesen hoz otthonról ebédet. A mélyhűtő részre ritkán lesz szükségünk egy irodában, de azért jól jöhet, ha tudunk jégkockát készíteni, vagy rövid idő alatt le tudjuk hűteni az üdítőket.

Ha nincs külön étkező, akkor természetesen vásárolnunk kell a konyhába megfelelő méretű asztalt és hozzá székeket, a létszámhoz igazodva.

irodai konyha

Ne feledkezzünk meg a konyhai szemetesről - akár szelektív gyűjtőkről! Ezeket érdemes zárt helyen elhelyezni, vagy legalábbis olyan sarokban, ahol nem túl zavaró a látványuk.

A konyhaszekrényekkel kapcsolatban gondoljuk végig, mennyi edényt, evőeszközt kell majd tárolnunk, és mennyi üdítőt, kávét-teát, aprósüteményt szeretnénk mindig "készenlétben" tartani.

Konyhagépek

A konyha berendezésének része lehet a mosogatógép is - ha van erre helyünk és keretünk, sok vitát megelőzhet, ha nem saját maguk után mosogatnak a kollégák...

A vízforraló tea-, instant kávé, vagy akár "porleves" készítésére is alkalmas, praktikus és olcsó konyhai eszköz.

Kávéimádók és kávéfüggők szinte minden cégnél vannak, a hozzánk érkező vendégek között pedig főleg számítsunk rájuk. Itt a legolcsóbb "kotyogós" kávéfőzőktől a legkomolyabb presszógépekig, vagy a divatos kapszulás kávégépekig széles a választék - akár több készüléket is vehetünk.

A mikrohullámú sütőt értékelni fogják azok a kollégák, akik otthonról hoznak ebédet.

Megfontolandó valamilyen vízgép beszerzése - vagy csak azért, hogy mindig legyen hideg, szűrt ivóvíz, vagy a tea-kávé gyors elkészítéséhez.

Nagyobb cégeknél akár kávéautomatát, üdítőital-automatát is érdemes lehet fenntartani.

Edények, evőeszközök

Poharakkal és csészékkel-bögrékkel alaposan szerelkezzünk fel, hogy mindig találjunk ezekből tisztát. A vendégek kínálásakor használt edényeket érdemes lehet külön tárolni. Számukra beszerezhetünk elegánsabb, jobb minőségű darabokat, mint amit a napi használatra szánunk. Jó benyomást kelthet, ha saját logóval ellátott edényekből kínáljuk meg a hozzánk érkezőket.

A munkavállalók szeretnek saját, otthonról hozott bögrét használni - ezek tárolására készüljünk fel.

Legyen megfelelő mennyiségű tálca,  amin egy-egy tárgyalásra be tudjuk vinni vagy készíteni az enni-innivalót.

A tányéroknál elsősorban az irodában ebédelőkre gondoljunk - legyen jó néhány nagy tányérunk, mély tányérunk, hogy ne kelljen műanyag dobozokból enniük. Kisebb tálkákra főleg a vendéglátáskor lesz szükségünk, hogy a rágcsálnivalót, pogácsát legyen miben az asztalra tennünk.

Evőeszközökből tulajdonképpen ugyanúgy mindenre szükség lehet, mint egy háztartásban: kanál-kés-villa, kiskanál, nagy kés, kis kés, szedőkanalak. Kenyérvágó kés, kenyérvágó deszka és egyéb vágódeszka is jó, ha van.

Innivaló, ennivaló

Ha az eddig felsoroltakat beszereztük, egy pohár csapvízzel már mindenkit meg fogunk tudni kínálni. Ezen felül viszont döntés - és pénztárca - kérdése, hogy mi mindent ehetnek-ihatnak a dolgozóink a cég költségére, és mivel szeretnénk megkínálni a vendégeinket.

Szinte alap-udvariasságnak számít, hogy valakit kávéval, de legalább ásványvízzel kínálunk, ha tárgyalásra érkezik hozzánk. Emiatt valamilyen kávét, és különböző ásványvizeket mindig tartsunk az irodában. A kisüveges ásványvíz elegánsabb, de nem feltétlenül várják el a vendégeink. Teából legalább egyszerű fekete teánk legyen, de sokan szeretik a zöldteát, a különböző gyümölcsös és gyümölcsteákat is. A kávéhoz-teához kínáljunk cukrot, esetleg mézet, tejet-tejszínt vagy tejport, citromlevet vagy citrompótló tablettát.

Üdítőket, gyümölcsleveket is beszerezhetünk - a vendégeket itt is elegánsabb kisüvegessel kínálni, mint a kicsit állott, már alig szénsavas kólát elővenni a hűtőből...

Friss pogácsát és szendvicseket nyilván nem tudunk tárolni, de száraz, tartós sós és édes aprósüteményeket, kekszeket, ropit érdemes lehet beszerezni, hogy egy hosszabb tárgyalásnál megkínálhassuk vele az ügyfeleinket.

Apró, de fontos dolgok

Szalvétából és papírtörlőből alaposan vásároljunk be, mert biztos, hogy ezek gyorsan fognak fogyni. A papírtörlőhöz vásárolhatunk valamilyen jópofa tartót, hogy ne keltsen rendetlen hatást a pult vagy asztal közepén.

Mindig legyen tiszta mosogatószivacs, szivacskendő és mosogatószer kéznél, ha pedig van mosogatógépünk, akkor ezen felül mosogatógéptabletta és mosogatógépbe való só.

A konyharuha gyorsan koszolódó dolog, főleg, ha valaki ebbe törölgeti a kezét - kiválthatjuk a papírtörlővel, vagy cseréljük akár naponta. Akasztó mindenesetre legyen hozzá.

Asztalterítő nem feltétlenül kell, főleg nem könnyen koszolódó fajta... A forró dolgoktól és a pohárnyomoktól alátétekkel védhetjük az asztalt.

Főzni nemigen fog senki az irodában, ettől még az ételszag és a pára, gőz zavaró lehet - legjobb, ha megoldható a természetes szellőztetés, de, ha nem, akkor valamilyen szagelszívó berendezésünk mindenképp legyen.

Pénznem
  • HUF (Ft)
  • EUR (Eur)
Nyelv választás
  • HU
  • EN