“Valahol azért fontos a világítás, hogy észrevegyük, valahol azért, hogy ne...”

Arra voltunk kíváncsiak, milyen funkciójú helyiségekben van kiemelt jelentősége a világításnak. Gál Tamás és Matus Mónika, a Kermann LED vezetői válaszoltak kérdésünkre.

Meety: Hol kell különösen figyelni a világításra?

Matus Mónika:
Mindenhol... Valahol pont azért, mert nem elég, valahol pont azért, mert túl sok. Van, ahol azért, mert nem jó minőségű, nem megfelelő színhőmérsékletű, vagy csak nem változtatható a különböző rendezvények igényei szerint.

Például egy bemutatóteremnél fontos, hogy legyenek konkrétan a bemutatott tárgyakra mutató kis irányított fények, de legyen általános fény is, ami az ott levők érzetét pozitívan befolyásolja.

Gál Tamás:
A szín-visszaadási indexről is érdemes beszélni egy picit. Ennek is főleg bemutatótermekben van jelentősége, de nem csak ott. Bárhol, ahol olyan termékeket akarunk bemutatni, aminek lényeges a színe: például drága rúzsoknál, körömlakkoknál...

Ezek rettenetesen fontosak tudnak lenni és a vevői élményt borzasztóan képesek befolyásolni. Ha rossz, alacsony szín-visszaadási indexszel rendelkező lámpák vannak egy üzletben, akkor nem tudja a megfelelő hatást elérni az üzemeltető, hiába árul nívós termékeket jó lokáción...

Egy drága estélyi ruhánál szintén nem mindegy, hogy pirosként veszi meg valaki, de aztán más fényben már rózsaszínnek látszik... Ebben az esetben tehát mind az üzlet, mind a rendezvényhelyszín megvilágításának van jelentősége. A rendezvénytermek kialakításánál erre is oda kell figyelnie annak, aki hosszú távon gondolkozik - a látogatói élmény fokozásával jóval több lesz az ügyfél, így nagyon rövid időn belül meg tud térülni a jó minőségű világításra fordított összeg.

Pénznem
  • HUF (Ft)
  • EUR (Eur)
Nyelv választás
  • HU
  • EN