Meety közösségi finanszírozási kampány - 4. Befektetői találkozó - videó


A Tőkeportálon futó közösségi finanszírozási kampányunk nyílt szakaszában bárki tulajdonos lehet a Meety-ben, akár már néhány tízezer forinttal. Június 6-án tartottuk 4. Befektetői találkozónkat, melyen vendégünk volt egyik kiadó Partnerünk. A találkozóról itt megtekinthető a felvétel, valamint egy rövid összefoglaló is olvasható.

A nyílt szakaszban a kampányoldal már nyilvános, bárki láthatja, bárki befektethet. A kampány záró dátuma 2023. július 16., illetve, ha hamarabb összegyűlik a kampányban kiírt maximális összeg – azaz 50 millió forint -, akkor akár már korábban lezárul a lehetőség.

A befektetői találkozó résztvevőinek levetítettük kampányvideónkat, melyben elhangzanak a működéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók és a befektetéssel megcélzott növekedési tervek. A videó rövid verziója megtekinthető itt: https://youtu.be/oFkeMdiaDFA,  a teljes változat pedig kampányunk weboldalán: https://app.tokeportal.com/projects/meety.

A találkozón vendégünk volt egyik kiadó Partnerünk képviselője, Zala Ákos, a HUMAN TELEX CONSULTING ügyvezetője. Cégük több, mint 30 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel, vezetőképzéssel, tréningekkel, tanácsadással. A Batthyány tér közelében lévő irodájukban saját képzéseikhez alakították ki tréningtermüket, amihez konyha, mellékhelyiségek, sőt, kertkapcsolat is tartozik. A teremnek jócskán marad szabad kapacitása, hiszen például vezetőképzési programjaikban jellemző, hogy havonta egyszer jönnek el a résztvevők. Összességében nagyjából 25%-ot tesz ki a belső, tehát saját célú használat.

„Nagyon örültem, amikor találkoztam a Meety lehetőségével” – mondta el Zala Ákos. „Egyáltalán nem az motivál bennünket, hogy teremfoglalásból éljünk, de, ha már van egy termünk, akkor egyáltalán nem bánjuk, ha az hasznosul” - tette hozzá. „Ez egyik oldalról hozzájárul a rezsi finanszírozásához, másik részről azt vettem észre, hogy azok, akik elkezdtek hozzánk járni, egy kis életet visznek a hétköznapokba. Nagyon szimpatikus csapatok jönnek, jól érzik magukat, mi örülünk nekik, és még ott is hagynak egy kis pénzt…”

Vendégünkhöz hasonlóan egyre több cégvezető ismeri fel, hogy milyen lehetőséget jelent a kihasználatlan termek hasznosítása – általuk bővül kiadói Partnerhálózatunk. Weboldalunkon már csaknem 200 terem közül választhatnak bérlőink.

A kiadó helyszíneket szinte minden esetben személyesen is megtekintjük – ez egyúttal azt is jelenti, hogy háttéradatbázisunkban több terem is elérhető, mint ami már rendelkezik élesített adatlappal a weboldalon – mondta el Flanek Éva helyszín koordinációs menedzser. Érdekességként hozott pár példát, hogy milyen komoly cégek találnak rajtunk keresztül tárgyalót. Beszéltünk a fizetési módokról is, melyekből jelenleg a bankkártyás fizetés és az átutalás működik, de tervben van a PayPal és a prepaid lehetőség bevezetése is hosszabb távon.

Úgy látjuk, hogy a rövid távú terembérlés iránti igény folyamatos, és egyre nő az üzleti világban. Ennek okai többek között, hogy nem minden cégnél van az éppen tervezett eseményre alkalmas terem, sőt, az is egyre gyakoribb, hogy nincs állandó irodája, tárgyalója a cégeknek (pl. mert mindenki home office-ban van), viszont bizonyos rendszerességgel szükségük van megfelelő helyszínre. Mivel a másik oldalon sok a kihasználatlan kapacitású terem, a kereslet és a kínálat összekötésével mindenki jól jár – igazi win-win-win szituációról van szó.

A Meety több okból nagyon jó befektetési célpont:

  • A sharing economy területén működünk, amely egy (jó értelemben) felkapott és növekvő terület.
  • A Meety nem egy klasszikus startup, nem csak egy ötlet, hanem egy működő vállalkozás, valós ügyfelekkel, és létező, folyamatos bevétellel. Ráadásul a Meety-ben egy tapasztalt csapat dolgozik, akár a cégvezetési, akár az üzletkötési képességeket nézzük.
  • Exit esetén a potenciális felvásárlónak – például rendezvényszervezői vagy ingatlanos területről érkező cégnek, vagy külföldi érdeklődőnek – komoly értéket jelentenek az eddig elért eredményeink és a Meety-ben lévő lehetőségek.
Pénznem
  • HUF (Ft)
  • EUR (Eur)
Nyelv választás
  • HU
  • EN