Hol találkoznak ügyfeleikkel a coach-ok, trénerek, pszichológusok és mediátorok a jövőben?

Vegyük azt a helyzetet, hogy túl vagyunk a covid járványon, mindenhová szabadon lehet menni, sehol sem kell fertőzéstől tartani. Már hónapok óta nyitva vannak az éttermek, szállodák, gyakorlatilag minden úgy áll, mint 2020 márciusa előtt. 2021 májusában zajlott kérdőíves kutatásunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a coach-ok, trénerek, pszichológusok, mediátorok milyen helyszíneket fognak igénybe venni a tevékenységük végzéséhez.


A válaszokból kitűnt, hogy a jövőben is népszerű marad a vírushelyzet alatt kényszerből megszokott videómeeting: a válaszadók mintegy 60%-a jelölte meg, hogy nagyon nagy valószínűséggel fogja ezt a módszert használni a tárgyalásai során.


A saját tárgyalót 40% szinte biztosan igénybe fogja venni (akik nem rendelkeznek ilyennel, azok nyilván nem jelölték meg).


Az ügyfél tárgyalója és a bérelt tárgyaló "fej-fej mellett" 30%-os népszerűségnek örvend, ami számunkra azt mutatja, hogy a megkérdezett szakmákban egyre ismertebb és kedveltebb módszer a bérelt helyszínek igénybe vétele. Az, hogy ez a bérelt tárgyaló, terem akár más cégek irodájában is lehet, egyelőre csak 15% számára elképzelhető - valószínűleg még nincs benne a fejekben, hogy ez is egy hatékony megoldás.


Az éttermet, kávézót a megkérdezettek 73%-a szinte biztosan nem fogja majd helyszínként használni - nyilvánvalóan mindegyik megkérdezett szakma számára fontos a nyugodt, csendes, privát környezet.

A helyszíntípusok közül legnépszerűbbek a speciálisan tárgyalókiadással foglalkozó vállalkozások: 55% bérelne szívesen ilyen helyen tárgyalót. Ugyanakkor 48% úgy véli, mindegy, hogy hol van a helyszín, csak legyen csendes és nyugodt a környezet. A megkérdezettek 40%-a számára az a fontos, hogy közel legyen neki a tárgyaló. A szállodai különterem a válaszadók 33%-a számára vonzó, a közösségi iroda 27% számára. Ugyanígy 30% körüli azok aránya, akik azt válaszolták, mindegy, hogy hol van a helyszín, csak legyen állandó, megbízható a minőség. Mindenesetre összességében 91% számára természetes, hogy költenie kell a külső tárgyalási helyszínre.

A megkérdezett szakmákban a találkozók túlnyomó többsége két fős - 67% ezek aránya. Viszonylag gyakori még a három-öt fő közötti megbeszélés: 18% tart ilyeneket. A 10 fő fölötti összejövetelek pedig az esetek 12%-át teszik ki.

Az időtartamot illetően a legtöbb megbeszélés belefér 1-2 órába: 79% válaszolta, hogy általában ilyen hosszú találkozókkal számol. Jóval kevésbé jellemző a 3-4 órás megbeszélés (12%), és alig-alig akad egész napos esemény (6%).

Mivel a Meety szeretne segíteni a felesleges tárgyalókapacitások hasznosításában, arra is rákérdeztük, hogy a saját tárgyalók "üresjáratait" kiadnák-e másoknak is a válaszadók. Itt az ilyennel rendelkezők nagyjából fele nyitott erre már most is. Reméljük, hogy egyre többen fogják felismerni tárgyalóik hasznosításának előnyeit, és ők is tárgyalókiadó Partnereinkké válhatnak.

2021.06.10.

Pénznem
  • HUF (Ft)
  • EUR (Eur)
Nyelv választás
  • HU
  • EN